Serveres fra kl. 11.00 til kl. 22.00
Fiskesuppe med røkt laks og sei
kr 195,-«Kakskiv og smær». | Allergener: Fisk, melk, selleri, hvete i brød.
Gratinert bacalao de Kristiansund
kr 195,-Alpeost fra Elnesvågen, flatbrød | Allergener: Fisk, melk i ost.
Langfårre bakels med Stavnes-salat
kr 175,-Belgisk vaffel med skagensalat | Allergener: Skalldyr, egg, melk, hvete.
Klippfiskburger
kr 195,-Hjemmelaget burgersaus, salat og småpoteter | Allergener: Fisk, melk, egg, sennep, hvete i brød (vi har glutenfritt brød).
Drie porke burger
kr 195,-Hjemmelaget burgersaus, salat og småpoteter | Allergener: Melk, egg, sennep, hvete i brød (vi har glutenfritt brød).
Serveres fra kl. 16.00 til kl. 22.00
Fiskesuppe
kr 135,-Med røkt laks og sei «Kakskiv og smær». | Allergener: Fisk, melk, selleri, hvete i brød.
Råmarinert laks fra Averøy
kr 135,-Koriander og ingefær | Allergener: Fisk, soya, sesam.
Tronfjell velhengt spekeskinke og Derinngarden Spesial ost fra Eide
kr 135,-Frisk salat og solbærvinaigrette | Allergener: Melk, sulfitter.
Serveres fra kl. 16.00 til kl. 22.00
Klippfisk fra Kekke på Averøy
kr 365,-Erterpuré, bakte rotgrønnsaker, bacon, smørsaus og potetstappe | Allergener: Fisk, melk
Ovnsbakt seifilet
kr 325,-Rattætui og bakte poteter | Allergener: Fisk, sulfitter.
Honning og soya-glasert laks fra Averøy
kr 325,-Byggotto med beter | Allergener: Fisk, bygg, soya, sennep, sesam.
Gratinert bacalao de Kristiansund
kr 325,-Alpeost fra Elnesvågen, flatbrød. | Allergener: Fisk, melk i ost.
Hvalbiff fra Smøla
kr 345,-Soppstuing, syltet rødløk, bakte beter og bakte mandelpoteter. | Allergener: Melk, soya, sulfitter.
Langstekt svinenakke
kr 325,-Bakte rotgrønnsaker, søtpotetpure, sjysaus og bakte poteter | Allergener: Sennep, soya.
Serveres fra kl. 11.00 til kl. 22.00
Rabarbra smuldrepai
kr 125,-Vaniljeis. | Allergener: Hvete, egg, melk.
Sjokolademousse
kr 125,-Ostekrem og friske bær | Allergener: Melk, egg, hvete.
Hjemmelaget krokanis
kr 125,-Allergener: Egg, melk, mandel.
Før byens første skipsverft, Nerkrana, ble anlagt her i 1786 var bygningen mindre og ble brukt som naust. I området var det flere «jekteoppsett» der fartøyene ble satt på land utenom sesongen. I 1787 ble huset flyttet inn fra sjøkanten og det ble startet smiedrift i huset. Denne virksomheten varte i akkurat 200 år fram til 1987. Restauranten i bygget ble åpnet i 1994.
Tømmerveggene er de originale, der en kan se en masse hull. De er blitt til ved at smeden har utprøvd skarpheten i navarer (bor) han har laget. Selve smia (essa) er også gammel og nennsomt restaurert.