Meny

Lokal mat og drikke basert på de beste råvarer

Lunsj/småretter

Serveres fra kl. 11.00 til kl. 22.00

  • Fiskesuppe med røkt laks og sei

    kr 195,-

    «Kakskiv og smær». | Allergener: Fisk, melk, selleri, hvete i brød.

  • Gratinert bacalao de Kristiansund

    kr 195,-

    Alpeost fra Elnesvågen, flatbrød | Allergener: Fisk, melk i ost.

  • Langfårre bakels med Stavnes-salat

    kr 175,-

    Belgisk vaffel med skagensalat | Allergener: Skalldyr, egg, melk, hvete.

  • Klippfiskburger

    kr 195,-

    Hjemmelaget burgersaus, salat og småpoteter | Allergener: Fisk, melk, egg, sennep, hvete i brød (vi har glutenfritt brød).

  • Drie porke burger

    kr 195,-

    Hjemmelaget burgersaus, salat og småpoteter | Allergener: Melk, egg, sennep, hvete i brød (vi har glutenfritt brød).

Forretter

Serveres fra kl. 16.00 til kl. 22.00

  • Fiskesuppe

    kr 135,-

    Med røkt laks og sei «Kakskiv og smær». | Allergener: Fisk, melk, selleri, hvete i brød.

  • Råmarinert laks fra Averøy

    kr 135,-

    Koriander og ingefær | Allergener: Fisk, soya, sesam.

  • Tronfjell velhengt spekeskinke og Derinngarden Spesial ost fra Eide

    kr 135,-

    Frisk salat og solbærvinaigrette | Allergener: Melk, sulfitter.

Hovedretter

Serveres fra kl. 16.00 til kl. 22.00

  • Klippfisk fra Kekke på Averøy

    kr 365,-

    Erterpuré, bakte rotgrønnsaker, bacon, smørsaus og potetstappe | Allergener: Fisk, melk

  • Ovnsbakt seifilet

    kr 325,-

    Rattætui og bakte poteter | Allergener: Fisk, sulfitter.

  • Honning og soya-glasert laks fra Averøy

    kr 325,-

    Byggotto med beter | Allergener: Fisk, bygg, soya, sennep, sesam.

  • Gratinert bacalao de Kristiansund

    kr 325,-

    Alpeost fra Elnesvågen, flatbrød. | Allergener: Fisk, melk i ost.

  • Hvalbiff fra Smøla

    kr 345,-

    Soppstuing, syltet rødløk, bakte beter og bakte mandelpoteter. | Allergener: Melk, soya, sulfitter.

  • Langstekt svinenakke

    kr 325,-

    Bakte rotgrønnsaker, søtpotetpure, sjysaus og bakte poteter | Allergener: Sennep, soya.

Dessert

Serveres fra kl. 11.00 til kl. 22.00

  • Rabarbra smuldrepai

    kr 125,-

    Vaniljeis. | Allergener: Hvete, egg, melk.

  • Sjokolademousse

    kr 125,-

    Ostekrem og friske bær | Allergener: Melk, egg, hvete.

  • Hjemmelaget krokanis

    kr 125,-

    Allergener: Egg, melk, mandel.

Dessertpynt Allergener: Spør servitøren for sikkerhets skyld.

Litt historie

Før byens første skipsverft, Nerkrana, ble anlagt her i 1786 var bygningen mindre og ble brukt som naust. I området var det flere «jekteoppsett» der fartøyene ble satt på land utenom sesongen. I 1787 ble huset flyttet inn fra sjøkanten og det ble startet smiedrift i huset. Denne virksomheten varte i akkurat 200 år fram til 1987. Restauranten i bygget ble åpnet i 1994.

Tømmerveggene er de originale, der en kan se en masse hull. De er blitt til ved at smeden har utprøvd skarpheten i navarer (bor) han har laget. Selve smia (essa) er også gammel og nennsomt restaurert.