Lunsj/småretter
Serveres fra kl. 11.00 til kl. 22.00
Lunsj / småretter
-
Fiskesuppe med torsk og laks
kr 225,-«Kakskiv og smær». | Allergener: Fisk, melk, selleri, hvete i brød.
-
Bacalao de Kristiansund
kr 225,-flatbrød | Allergener: Fisk
-
Smørbrød med Stavnes-salat
kr 225,-skagensalat | Allergener: Skalldyr, egg, melk, hvete.
-
Smørbrød med røkt laks fra Averøy
kr 225,-Allergener: Fisk, Egg, Melk, Hvete
-
Klippfiskburger
kr 225,-Hjemmelaget burgersaus, salat og småpoteter | Allergener: Fisk, melk, egg, sennep, hvete i brød (vi har glutenfritt brød).
Forretter
Serveres fra kl. 16.00 til kl. 22.00
Forretter
-
Fiskesuppe med laks og torsk
kr 145,-«Kakskiv og smær». | Allergener: Fisk, melk, selleri, hvete i brød.
-
Gin-gravet kveite fra Averøy
kr 165,-rødløk og fenikkel salat | Allergener: Fisk
-
Carpaccio av lettrøkt hvalkjøtt fra Harøy
kr 165,-rømme, frøkjeks, rødløk, gresskarkjerner og frisk salat | Allergener: Melk, (kan være spor av gluten i kjeks)
Hovedretter
Serveres fra kl. 16.00 til kl. 22.00
Hovedretter
-
Klippfisk fra Kekke på Averøy
kr 395,-balsamicotomat, erterpure, bacon og potetstappe | Allergener: Fisk, melk, sulfitter
-
Uer fra Averøy
kr 375,-eplebacon, ingefær- og soya- smør og bakte poteter | Allergener: Fisk, hvete, soya
-
Gratinert Bacalao de Kristiansund
kr 365,-gratinert med Alpeost fra Elnesvågen og servert med flatbrød | Allergener: Fisk, Hvete i flatbrød (vi har glutenfritt)
-
Laks fra Averøy med sennepslokk
kr 375,-grillet hjertesalat, syltet perleløk og puylinser med gulrot, pastnakk og løk | Allergener: Fisk, melk, sennep, egg, sulfitter
-
Rødvinsmarinert oksekjake
kr 385,-syltede grønnsaker, rødvinssaus og potetstappe | Allergener: Sulfitter, melk
Dessert
Serveres fra kl. 11.00 til kl. 22.00
Dessert
-
Creme brulee med brunost
kr 155,-Allergener: Egg, Melk
-
Sjokoladeterrin med syltede bær og granateple
kr 155,-Allergener: Melk, soya, (kan være spor av nøtter i sjokolade)
-
Fråsse Piña Colada mocktail
kr 135,-Vi drømmer om en strandstol i solen | Allergener: Ingen
Dessertpynt Allergener: Spør servitøren for sikkerhets skyld.
Litt historie
Før byens første skipsverft, Nerkrana, ble anlagt her i 1786 var bygningen mindre og ble brukt som naust. I området var det flere «jekteoppsett» der fartøyene ble satt på land utenom sesongen. I 1787 ble huset flyttet inn fra sjøkanten og det ble startet smiedrift i huset. Denne virksomheten varte i akkurat 200 år fram til 1987. Restauranten i bygget ble åpnet i 1994.
Tømmerveggene er de originale, der en kan se en masse hull. De er blitt til ved at smeden har utprøvd skarpheten i navarer (bor) han har laget. Selve smia (essa) er også gammel og nennsomt restaurert.