Meny

Lokal mat og drikke basert på de beste råvarer

Lunsj/småretter

Serveres fra kl. 11.00 til kl. 22.00

Lunsj / småretter

  • Fiskesuppe med torsk og laks

    kr 225,-

    «Kakskiv og smær». | Allergener: Fisk, melk, selleri, hvete i brød.

  • Bacalao de Kristiansund

    kr 225,-

    flatbrød | Allergener: Fisk

  • Smørbrød med Stavnes-salat

    kr 225,-

    skagensalat | Allergener: Skalldyr, egg, melk, hvete.

  • Smørbrød med røkt laks fra Averøy

    kr 225,-

    Allergener: Fisk, Egg, Melk, Hvete

  • Klippfiskburger

    kr 225,-

    Hjemmelaget burgersaus, salat og småpoteter | Allergener: Fisk, melk, egg, sennep, hvete i brød (vi har glutenfritt brød).

Forretter

Serveres fra kl. 16.00 til kl. 22.00

Forretter

  • Fiskesuppe med laks og torsk

    kr 145,-

    «Kakskiv og smær». | Allergener: Fisk, melk, selleri, hvete i brød.

  • Gin-gravet kveite fra Averøy

    kr 165,-

    rødløk og fenikkel salat | Allergener: Fisk

  • Carpaccio av lettrøkt hvalkjøtt fra Harøy

    kr 165,-

    rømme, frøkjeks, rødløk, gresskarkjerner og frisk salat | Allergener: Melk, (kan være spor av gluten i kjeks)

Hovedretter

Serveres fra kl. 16.00 til kl. 22.00

Hovedretter

  • Klippfisk fra Kekke på Averøy

    kr 395,-

    balsamicotomat, erterpure, bacon og potetstappe | Allergener: Fisk, melk, sulfitter

  • Uer fra Averøy

    kr 375,-

    eplebacon, ingefær- og soya- smør og bakte poteter | Allergener: Fisk, hvete, soya

  • Gratinert Bacalao de Kristiansund

    kr 365,-

    gratinert med Alpeost fra Elnesvågen og servert med flatbrød | Allergener: Fisk, Hvete i flatbrød (vi har glutenfritt)

  • Laks fra Averøy med sennepslokk

    kr 375,-

    grillet hjertesalat, syltet perleløk og puylinser med gulrot, pastnakk og løk | Allergener: Fisk, melk, sennep, egg, sulfitter

  • Rødvinsmarinert oksekjake

    kr 385,-

    syltede grønnsaker, rødvinssaus og potetstappe | Allergener: Sulfitter, melk

Dessert

Serveres fra kl. 11.00 til kl. 22.00

Dessert

  • Creme brulee med brunost

    kr 155,-

    Allergener: Egg, Melk

  • Sjokoladeterrin med syltede bær og granateple

    kr 155,-

    Allergener: Melk, soya, (kan være spor av nøtter i sjokolade)

  • Fråsse Piña Colada mocktail

    kr 135,-

    Vi drømmer om en strandstol i solen | Allergener: Ingen

Dessertpynt Allergener: Spør servitøren for sikkerhets skyld.

Litt historie

Før byens første skipsverft, Nerkrana, ble anlagt her i 1786 var bygningen mindre og ble brukt som naust. I området var det flere «jekteoppsett» der fartøyene ble satt på land utenom sesongen. I 1787 ble huset flyttet inn fra sjøkanten og det ble startet smiedrift i huset. Denne virksomheten varte i akkurat 200 år fram til 1987. Restauranten i bygget ble åpnet i 1994.

Tømmerveggene er de originale, der en kan se en masse hull. De er blitt til ved at smeden har utprøvd skarpheten i navarer (bor) han har laget. Selve smia (essa) er også gammel og nennsomt restaurert.