Lunsj/småretter
Serveres fra kl. 11.00 til kl. 22.00
Lunsj / småretter
-
Kremet fiskesuppe
kr 230,-med urteolje og krutonger | Allergener: Fisk, melk, egg, selleri, hvete
-
Gratinert bacalao de Kristiansund
kr 235,-gratinert med Alpeost fra Elnesvågen, flatbrød | Allergener: Fisk, melk i ost, hvete i flatbrød (vi har glutenfritt)
-
Smørbrød med hjemmelaget karbonade
kr 225,-erterstuing og løk | Allergener: Hvete (vi har glutenfritt brød)
-
Klippfiskburger
kr 235,-Hjemmelaget burgersaus, salat og småpoteter | Allergener: Fisk, melk, egg, sennep, hvete i brød (vi har glutenfritt brød).
-
Fishan med salt og æddik
kr 225,-erterpuré og remulade | Allergener: Fisk, Egg, Melk, Hvete
Forretter
Serveres fra kl. 16.00 til kl. 22.00
Forretter
-
Kremet fiskesuppe
kr 145,-med urteolje og krutonger | Allergener: Fisk, melk, egg, selleri, hvete
-
Akevitt- og rødbet- gravet torsk fra Averøy
kr 175,-betesalat og rømme | Allergener: Fisk, melk, sennep
-
Carpaccio av lettrøkt hvalkjøtt fra Harøy
kr 185,-rømme, frøkjeks, rødløk, gresskarkjerner og frisk salat | Allergener: Melk, (kan være spor av gluten i kjeks)
Hovedretter
Serveres fra kl. 16.00 til kl. 22.00
Hovedretter
-
Klippfisk fra Folland på Averøy
kr 435,-erterpuré, bakt gulrot og kålrabi, bacon- og hasselnøtt- smør og potetkrem | Allergener: Fisk, melk, hasselnøtter
-
Ovnsbakt uer fra Averøy
kr 395,-soppfrikassé, lun gulrot- og sukkererter- salat og bakte småpoteter | Allergener: Fisk, melk
-
Gratinert bacalao de Kristiansund
kr 390,-gratinert med Alpeost fra Elnesvågen, flatbrød | Allergener: Fisk, Melk i ost, Hvete i flatbrød (vi har glutenfritt)
-
Sitronbakt sei
kr 385,-syltede grønnsaker, søt løk og bakte småpoteter | Allergener: Fisk, melk
-
Glasert svineknoke
kr 385,-bakte beter og rotgrønnsaker, solbær- og portvins- sjy, bakte småpoteter | Allergener: Sulfitter
-
Lutefisktallerken med dessert
kr 595,-Lutefisk med erterstuing, gulrot, bacon, potet, sennepssaus, sirop og brunost | Allergener: Fisk, melk, sennep
-
Juletallerken med dessert
kr. 595,-Svineribbe, pinnekjøtt, medisterkake, vossakorv, rødkål, kålrabistappe, potet og brunsaus | Allergener: Melk, hvete
Dessert
Serveres fra kl. 11.00 til kl. 22.00
Dessert
-
Bakt Gangstad Camembert med honningmarinerte nøtter og kjeks
Kr. 195,-Passelig til 2 personer | Allergener: Ost / Melk, Nøtter, Hvete
-
Brownies med eple, pecan og karamell
kr 155,-Allergener: Hvete, Melk, Pecannøtter
-
Posjert pære med salt karamell, crumble og vaniljeis
kr 155,-Allergener: Hvete, Melk, Egg, Mandler
Dessertpynt Allergener: Spør servitøren for sikkerhets skyld.
Litt historie
Før byens første skipsverft, Nerkrana, ble anlagt her i 1786 var bygningen mindre og ble brukt som naust. I området var det flere «jekteoppsett» der fartøyene ble satt på land utenom sesongen. I 1787 ble huset flyttet inn fra sjøkanten og det ble startet smiedrift i huset. Denne virksomheten varte i akkurat 200 år fram til 1987. Restauranten i bygget ble åpnet i 1994.
Tømmerveggene er de originale, der en kan se en masse hull. De er blitt til ved at smeden har utprøvd skarpheten i navarer (bor) han har laget. Selve smia (essa) er også gammel og nennsomt restaurert.