Meny

Lokal mat og drikke basert på de beste råvarer

Lunsj/småretter

Serveres fra kl. 11.00 til kl. 22.00

Lunsj / småretter

  • Kremet fiskesuppe

    kr 230,-

    med urteolje og krutonger | Allergener: Fisk, melk, egg, selleri, hvete

  • Gratinert bacalao de Kristiansund

    kr 235,-

    gratinert med Alpeost fra Elnesvågen, flatbrød | Allergener: Fisk, melk i ost, hvete i flatbrød (vi har glutenfritt)

  • Smørbrød med hjemmelaget karbonade

    kr 225,-

    erterstuing og løk | Allergener: Hvete (vi har glutenfritt brød)

  • Klippfiskburger

    kr 235,-

    Hjemmelaget burgersaus, salat og småpoteter | Allergener: Fisk, melk, egg, sennep, hvete i brød (vi har glutenfritt brød).

  • Fishan med salt og æddik

    kr 225,-

    erterpuré og remulade | Allergener: Fisk, Egg, Melk, Hvete

Forretter

Serveres fra kl. 16.00 til kl. 22.00

Forretter

  • Kremet fiskesuppe

    kr 145,-

    med urteolje og krutonger | Allergener: Fisk, melk, egg, selleri, hvete

  • Akevitt- og rødbet- gravet torsk fra Averøy

    kr 175,-

    betesalat og rømme | Allergener: Fisk, melk, sennep

  • Carpaccio av lettrøkt hvalkjøtt fra Harøy

    kr 185,-

    rømme, frøkjeks, rødløk, gresskarkjerner og frisk salat | Allergener: Melk, (kan være spor av gluten i kjeks)

Hovedretter

Serveres fra kl. 16.00 til kl. 22.00

Hovedretter

  • Klippfisk fra Folland på Averøy

    kr 435,-

    erterpuré, bakt gulrot og kålrabi, bacon- og hasselnøtt- smør og potetkrem | Allergener: Fisk, melk, hasselnøtter

  • Ovnsbakt uer fra Averøy

    kr 395,-

    soppfrikassé, lun gulrot- og sukkererter- salat og bakte småpoteter | Allergener: Fisk, melk

  • Gratinert bacalao de Kristiansund

    kr 390,-

    gratinert med Alpeost fra Elnesvågen, flatbrød | Allergener: Fisk, Melk i ost, Hvete i flatbrød (vi har glutenfritt)

  • Sitronbakt sei

    kr 385,-

    syltede grønnsaker, søt løk og bakte småpoteter | Allergener: Fisk, melk

  • Glasert svineknoke

    kr 385,-

    bakte beter og rotgrønnsaker, solbær- og portvins- sjy, bakte småpoteter | Allergener: Sulfitter

  • Lutefisktallerken med dessert

    kr 595,-

    Lutefisk med erterstuing, gulrot, bacon, potet, sennepssaus, sirop og brunost | Allergener: Fisk, melk, sennep

  • Juletallerken med dessert

    kr. 595,-

    Svineribbe, pinnekjøtt, medisterkake, vossakorv, rødkål, kålrabistappe, potet og brunsaus | Allergener: Melk, hvete

Dessert

Serveres fra kl. 11.00 til kl. 22.00

Dessert

  • Bakt Gangstad Camembert med honningmarinerte nøtter og kjeks

    Kr. 195,-

    Passelig til 2 personer | Allergener: Ost / Melk, Nøtter, Hvete

  • Brownies med eple, pecan og karamell

    kr 155,-

    Allergener: Hvete, Melk, Pecannøtter

  • Posjert pære med salt karamell, crumble og vaniljeis

    kr 155,-

    Allergener: Hvete, Melk, Egg, Mandler

Dessertpynt Allergener: Spør servitøren for sikkerhets skyld.

Litt historie

Før byens første skipsverft, Nerkrana, ble anlagt her i 1786 var bygningen mindre og ble brukt som naust. I området var det flere «jekteoppsett» der fartøyene ble satt på land utenom sesongen. I 1787 ble huset flyttet inn fra sjøkanten og det ble startet smiedrift i huset. Denne virksomheten varte i akkurat 200 år fram til 1987. Restauranten i bygget ble åpnet i 1994.

Tømmerveggene er de originale, der en kan se en masse hull. De er blitt til ved at smeden har utprøvd skarpheten i navarer (bor) han har laget. Selve smia (essa) er også gammel og nennsomt restaurert.

Jernplate