Meny

Lokal mat og drikke basert på de beste råvarer

Lunsj/småretter

Serveres fra kl. 11.00 til kl. 22.00

Lunsj / småretter

  • Fiskesuppe med røkt laks og sei

    kr 225,-

    «Kakskiv og smær». | Allergener: Fisk, melk, selleri, hvete i brød.

  • Bacalao de Kristiansund

    kr 225,-

    flatbrød | Allergener: Fisk

  • Smørbrød med Stavnes-salat

    kr 195,-

    skagensalat | Allergener: Skalldyr, egg, melk, hvete.

  • Smørbrød med røkt laks fra Averøy

    kr 195,-

    Allergener: Fisk, Egg, Melk, Hvete

  • Klubba - sandwich

    kr 195,-

    «Club sandwich» | Allergener: Melk, Hvete, Egg, Sennep

  • Klippfiskburger

    kr 225,-

    Hjemmelaget burgersaus, salat og småpoteter | Allergener: Fisk, melk, egg, sennep, hvete i brød (vi har glutenfritt brød).

  • Tomatsuppe med bakt egg

    kr 225,-

    Allergener: Egg, Sulfitter

Forretter

Serveres fra kl. 16.00 til kl. 22.00

Forretter

  • Fiskesuppe

    kr 145,-

    Med røkt laks og sei «Kakskiv og smær». | Allergener: Fisk, melk, selleri, hvete i brød.

  • Gravlaks fra Averøy

    kr 155,-

    sennepssaus og frisk salat | Allergener: Egg, Melk, Fisk, Sennep

  • Carpaccio av okse

    kr 165,-

    syltet rødløk, nøtter, persilleolje og frisk salat | Allergener: Nøtter

Hovedretter

Serveres fra kl. 16.00 til kl. 22.00

Hovedretter

  • Klippfisk fra Kekke på Averøy

    kr 385,-

    bakte rotgrønnsaker, persilleolje, bacon og potetstappe | Allergener: Fisk, melk

  • Bakt torsk fra Averøy

    kr 355,-

    rattætui, sjy og bakte perlepoteter | Allergener: Fisk, Sulfitter

  • Bacalao de Kristiansund

    kr 345,-

    flatbrød | Allergener: Fisk, Hvete i flatbrød (vi har glutenfritt)

  • Bacalao de Grip fyr

    kr 345,-

    rød, hvit og grønn bacalao | flatbrød | Allergener: Fisk, Melk, Hvete i flatbrød (vi har glutenfritt)

  • Ovnsbakt laks fra Averøy

    kr 375,-

    pastinakk, grønnkål, mangopuré og bakte perlepoteter | Allergener: Fisk

  • Reinsdyrskank kokt i eplemost fra Aure

    kr 375,-

    grønnkål, bakte rotgrønnsaker, sopp og bakte perlepoteter | Allergener: Ingen

Dessert

Serveres fra kl. 11.00 til kl. 22.00

Dessert

  • Hjemmelaget vaniljeis med bær

    kr 145,-

    Allergener: Egg, Melk

  • Epleterte med vaniljekrem

    kr 145,-

    Allergener: Melk, Egg, Hvete, Mandler.

  • Panna cotta med smølagulrot

    kr 145,-

    Allergener: Melk

Dessertpynt Allergener: Spør servitøren for sikkerhets skyld.

Litt historie

Før byens første skipsverft, Nerkrana, ble anlagt her i 1786 var bygningen mindre og ble brukt som naust. I området var det flere «jekteoppsett» der fartøyene ble satt på land utenom sesongen. I 1787 ble huset flyttet inn fra sjøkanten og det ble startet smiedrift i huset. Denne virksomheten varte i akkurat 200 år fram til 1987. Restauranten i bygget ble åpnet i 1994.

Tømmerveggene er de originale, der en kan se en masse hull. De er blitt til ved at smeden har utprøvd skarpheten i navarer (bor) han har laget. Selve smia (essa) er også gammel og nennsomt restaurert.