Lunsj/småretter
Serveres fra kl. 11.00 til kl. 22.00
Lunsj / småretter
-
Fiskesuppe med røkt laks og sei
kr 225,-«Kakskiv og smær». | Allergener: Fisk, melk, selleri, hvete i brød.
-
Bacalao de Kristiansund
kr 225,-flatbrød | Allergener: Fisk
-
Smørbrød med Stavnes-salat
kr 195,-skagensalat | Allergener: Skalldyr, egg, melk, hvete.
-
Smørbrød med røkt laks fra Averøy
kr 195,-Allergener: Fisk, Egg, Melk, Hvete
-
Klubba - sandwich
kr 195,-«Club sandwich» | Allergener: Melk, Hvete, Egg, Sennep
-
Klippfiskburger
kr 225,-Hjemmelaget burgersaus, salat og småpoteter | Allergener: Fisk, melk, egg, sennep, hvete i brød (vi har glutenfritt brød).
-
Tomatsuppe med bakt egg
kr 225,-Allergener: Egg, Sulfitter
Forretter
Serveres fra kl. 16.00 til kl. 22.00
Forretter
-
Fiskesuppe
kr 145,-Med røkt laks og sei «Kakskiv og smær». | Allergener: Fisk, melk, selleri, hvete i brød.
-
Gravlaks fra Averøy
kr 155,-sennepssaus og frisk salat | Allergener: Egg, Melk, Fisk, Sennep
-
Carpaccio av okse
kr 165,-syltet rødløk, nøtter, persilleolje og frisk salat | Allergener: Nøtter
Hovedretter
Serveres fra kl. 16.00 til kl. 22.00
Hovedretter
-
Klippfisk fra Kekke på Averøy
kr 385,-bakte rotgrønnsaker, persilleolje, bacon og potetstappe | Allergener: Fisk, melk
-
Bakt torsk fra Averøy
kr 355,-rattætui, sjy og bakte perlepoteter | Allergener: Fisk, Sulfitter
-
Bacalao de Kristiansund
kr 345,-flatbrød | Allergener: Fisk, Hvete i flatbrød (vi har glutenfritt)
-
Bacalao de Grip fyr
kr 345,-rød, hvit og grønn bacalao | flatbrød | Allergener: Fisk, Melk, Hvete i flatbrød (vi har glutenfritt)
-
Ovnsbakt laks fra Averøy
kr 375,-pastinakk, grønnkål, mangopuré og bakte perlepoteter | Allergener: Fisk
-
Reinsdyrskank kokt i eplemost fra Aure
kr 375,-grønnkål, bakte rotgrønnsaker, sopp og bakte perlepoteter | Allergener: Ingen
Dessert
Serveres fra kl. 11.00 til kl. 22.00
Dessert
-
Hjemmelaget vaniljeis med bær
kr 145,-Allergener: Egg, Melk
-
Epleterte med vaniljekrem
kr 145,-Allergener: Melk, Egg, Hvete, Mandler.
-
Panna cotta med smølagulrot
kr 145,-Allergener: Melk
Dessertpynt Allergener: Spør servitøren for sikkerhets skyld.
Litt historie
Før byens første skipsverft, Nerkrana, ble anlagt her i 1786 var bygningen mindre og ble brukt som naust. I området var det flere «jekteoppsett» der fartøyene ble satt på land utenom sesongen. I 1787 ble huset flyttet inn fra sjøkanten og det ble startet smiedrift i huset. Denne virksomheten varte i akkurat 200 år fram til 1987. Restauranten i bygget ble åpnet i 1994.
Tømmerveggene er de originale, der en kan se en masse hull. De er blitt til ved at smeden har utprøvd skarpheten i navarer (bor) han har laget. Selve smia (essa) er også gammel og nennsomt restaurert.