Meny

Lokal mat og drikke basert på de beste råvarer

Lunsj/småretter

Serveres fra kl. 11.00 til kl. 22.00

Lunsj / småretter

  • Fiskesuppe med røkt laks og sei

    kr 225,-

    «Kakskiv og smær». | Allergener: Fisk, melk, selleri, hvete i brød.

  • Gratinert bacalao de Kristiansund

    kr 225,-

    Alpeost fra Elnesvågen, flatbrød | Allergener: Fisk, melk i ost.

  • Langfårre bakels med Stavnes-salat

    kr 195,-

    Belgisk vaffel med skagensalat | Allergener: Skalldyr, egg, melk, hvete.

  • Klippfiskburger

    kr 225,-

    Hjemmelaget burgersaus, salat og småpoteter | Allergener: Fisk, melk, egg, sennep, hvete i brød (vi har glutenfritt brød).

  • Drie porke burger

    kr 225,-

    Hjemmelaget burgersaus, salat og småpoteter | Allergener: Melk, egg, sennep, hvete i brød (vi har glutenfritt brød).

Forretter

Serveres fra kl. 16.00 til kl. 22.00

Forretter

  • Fiskesuppe

    kr 145,-

    Med røkt laks og sei «Kakskiv og smær». | Allergener: Fisk, melk, selleri, hvete i brød.

  • Røkt laks fra Averøy

    kr 155,-

    røstipotet, rødløk og utrekrem | Allergener: Melk, Fisk

  • Akevittgravet ytrefilet av hjort

    kr 165,-

    syltet gulrot, grønnkål, pepperrotkrem og nype & gulrot gele | Allergener: Melk

Hovedretter

Serveres fra kl. 16.00 til kl. 22.00

Hovedretter

  • Klippfisk fra Kekke på Averøy

    kr 385,-

    Erterpuré, bakte rotgrønnsaker, bacon, smørsaus og potetstappe | Allergener: Fisk, melk

  • Krydderbakt laks fra Averøy

    kr 355,-

    kremet pasta med erter og paprika | Allergener: Fisk, Hvete, Melk

  • Gratinert bacalao de Kristiansund

    kr 345,-

    Alpeost fra Elnesvågen, flatbrød. | Allergener: Fisk, melk i ost.

  • Stekt kveite fra Kornstadfjorden

    kr 375,-

    fenalår, pastinakk, erter, baconmajones og bakte poteter. | Allergener: Fisk, Melk, Egg, Sulfitter, Sennep.

  • Pannestekt lammefilet

    kr 375,-

    kålrabi, grønnkål, brønnkarse, rosmarinsalt, sjy og bakte poteter | Allergener: Sulfitter

Dessert

Serveres fra kl. 11.00 til kl. 22.00

Dessert

  • Créme Brûlèe med bringebærsorbet

    kr 145,-

    Allergener: Egg, Melk.

  • Epleterte med vaniljekrem

    kr 135,-

    Allergener: Melk, Egg, Hvete, Mandler.

  • Sjokoladekake med marinert frukt

    kr 135,-

    Allergener: Melk, Egg

Dessertpynt Allergener: Spør servitøren for sikkerhets skyld.

Litt historie

Før byens første skipsverft, Nerkrana, ble anlagt her i 1786 var bygningen mindre og ble brukt som naust. I området var det flere «jekteoppsett» der fartøyene ble satt på land utenom sesongen. I 1787 ble huset flyttet inn fra sjøkanten og det ble startet smiedrift i huset. Denne virksomheten varte i akkurat 200 år fram til 1987. Restauranten i bygget ble åpnet i 1994.

Tømmerveggene er de originale, der en kan se en masse hull. De er blitt til ved at smeden har utprøvd skarpheten i navarer (bor) han har laget. Selve smia (essa) er også gammel og nennsomt restaurert.